Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Een romantisch verhaal van tsaren en ridders - NLMagazine Kunst & Cultuur - Ruim 250 objecten uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg, voor het eerst samen in Nederland, vertellen over de middeleeuwen, met ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien, en de revival daarvan aan het hof van de tsaren.

Met topstukken uit de collecties, zoals het fenomenale drieluik 'De aanbidding der wijzen' van Hugo van der Goes, een heuse 'Tuin der Lusten' uit de school van Jeroen Bosch en prachtige objecten van het middeleeuwse Limoges-email. En een complete ridderzaal met opgestelde originele harnassen, een steekspel te paard en een ridderslag. Voor kinderen is er de Grand Art Game, de #tour met Tim Hofman én een Lego-expositie.

Meer informatie
https://hermitage.nl/nl/tentoonstellingen/romanovs-en-ridders/

Adres: De Hermitage, Amstel 51, 1018 DR Amsterdam

Over de Hermitage

Hermitage Amsterdam is een museum waar verschillende kunsttentoonstellingen te zien zijn uit diverse museale collecties. Er is altijd een tentoonstelling uit de collectie van het Hermitage Museum in Sint Petersburg, met ruim drie miljoen objecten een van 's werelds grootste musea. 

Quote

Uitgaan nu.nl

28 maart 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching