Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Foto: Aarde met satellieten - NLMagazine Kunst & Cultuur - Op vrijdagavond 1 oktober 2021 organiseren Omniversum, de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) en de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) een sterrenavond in en rond Omniversum in Den Haag.

De avond bestaat uit twee planetariumvoorstellingen in het koepelschermtheater, waar sinds de zomer van 2020 en nieuw digitaal projectiesysteem is geïnstalleerd. Sterrenkundigen van NOVA geven de voorstellingen. Na afloop staan amateursterrenkundigen van de KNVWS buiten klaar met telescopen waardoor de bezoekers zelf een blik kunnen werpen op de sterrenhemel!

Er zijn twee voorstellingen, met na afloop sterrenkijken t.w.:

  • 19.00-20.15 uur Star Party Familie (speciale voorstelling voor gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar);
  • 20.30-21.45 uur Star Party;
  • Het zelf sterrenkijken gaat vanzelfsprekend alleen door bij onbewolkt weer!
  • Tickets: € 8,50 en verkrijgbaar via de website van Omniversum.

Het programma vindt plaats in het kader van het door de International Astronomical Union (IAU) uitgeroepen 100 Hours of Astronomy en het Weekend van de Wetenschap dat dit jaar op 2 en 3 oktober wordt gehouden.

Meer informatie over de betrokken organisaties:
https://www.omniversum.nl/nl
https://www.astronomie.nl
https://www.knvws.nl
https://www.iau.org/public/oao/100-hours-of-astronomy/
https://www.weekendvandewetenschap.nl

Meer informatie
Marieke Baan, NOVA, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel: 06-14322627
Alexandra van der Zee, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel: 06-51814689

Quote

Uitgaan nu.nl

25 oktober 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching