Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur - Untitled2021 is een live gespeelde muzikale en beeldende online voorstelling over interconnectiviteit gebaseerd op het gedachtegoed van o.a Donna J. Haraway.

Nineties Productions maakte het afgelopen jaar veel indruk met hun online theaterprojecten. Speciaal voor Oerol en Over het IJ maken ze Untitled2021, een live online voorstelling in een virtuele omgeving, toegankelijk vanuit de hele wereld. Geïnspireerd op het gedachtegoed van feministische denkers en schrijvers als Donna J. Haraway, Anna Tsing en Ursula K. Le Guin creëren ze samen met schrijver Hannah van Wieringen een immersief beeldende en muzikale voorstelling over interconnectiviteit.

“Om samen te leven en te sterven op een beschadigde planeet, hebben we verhalen nodig die ons helpen een leefbare toekomst voor te stellen”, aldus Haraway. Nineties gaat in op haar uitnodiging en vertelt een verhaal waarin de mens niet de hoofdrol speelt. In een muzikale en meditatieve trip performed door acteur Yannick Noomen en muzikant Frank Rosaly wordt gepoogd de mens van zijn voetstuk te brengen, er wordt ingezoomd op ongekende verbondenheid tussen natuur en cultuur, mens en dier, organisch en niet organisch, hart en hoofd.

‘Untitled2021 is een hallucinerende geluidsreis. Noomen nodigt ons uit de wereld anders te bekijken: ‘Visualiseer een systeem waarin mensen, dieren, planten vreedzaam samenleven. Untitled2021 zet hierin een nieuwe stap met een 3D-geluidscollage die het publiek onderdompelt in een andere wereld’ (Theaterkrant, Anita Twaalfhoven)

Deze online productie is gemaakt in een residentie van 3 weken en is volledig Engels gesproken. Ontmoet elkaar dus online met je webcam aan en je koptelefoon op.

Meer informatie
Data: Vrijdag 9 t/m zaterdag 17 juli a.s. van 21.00 tot 22.00 uur;

Tickets zijn verkrijgbaar via https://overhetij.stager.nl/web/tickets/111078880.

Quote

Uitgaan nu.nl

28 juli 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching