Politiek & Maatschappij
Typography

NL Magazine Politiek & Maatschappij - Er is even commotie ontstaan over de aan- of afwezigheid van de inmiddels landelijk zeer bekende gebarentolk Irma Sluis tijdens de persconferentie met premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

Zou het woensdagavond haar laatste optraden worden omdat beide heren al eerder hadden aangekondigd dat zij zouden stoppen met deze voorlichting aan het Nederlandse publiek? Gelukkig niet en dus kan de live-gebarenkunstenaresse nog een keer haar duidelijke kwaliteiten tonen waar iedereen die afhankelijk is van gebarentaal, profijt van heeft.

Echte liefde
Een aantal BNN-ers ‘raakte van de leg’ toen ze hoorde dat Irma’s laatste optreden al de vorige keer had plaatsgevonden. Op de TV brachten Paul de Leeuw en Simone Kleinsma met het nummer ‘Zonder Jou’ zelfs een muzikale ode aan Irma en dat leidde tot de nodige emoties. Ook de Drentse band Mooi Wark verklaarde de liefde aan Irma met een speciaal liedje.

Leuk natuurlijk dat iedereen Irma in zijn/haar hart heeft gesloten en dus extra fijn dat ze afgelopen woensdag weer gewoon van de partij was en met haar professionele gebaren onder andere de aanpak van de zomervakanties vertolkte. Ook wordt ze halverwege niet vervangen door de eveneens knappe gebarenkunstenaar Corline Koolhof die de vorige keer ook werd ingezet omdat de persconferentie toch wel erg lang duurde.

Afbeelding van Oliver Peters via Pixabay

Quote

NOS politiek

e-Matching