Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Bodegraven-Reeuwijk, Kunst & Cultuur, Theater - ‘Waanzien’ is de derde solovoorstelling van de uit Gouda afkomstige Mouna Laroussi. Ze is vrouw, moeder, echtgenote, ondernemer én iemand met een bi-culturele achtergrond.

Mouna neemt samen met haar alterego Fatima en een bont gezelschap aan karakters verschillende onderwerpen onder de loep (o.a. vluchtelingendebat, opvoeding, discriminatie en emancipatie). Op donderdag 11 april komt ze naar het Evertshuis.

In deze voorstelling gaat het over kijken, zien en gezien worden, door een bril kijken, begluren, wegkijken en in de gaten houden. We zien elkaar misschien nog wel, maar kijken vaak niet verder dan onze neus lang is. We zetten onze oogkleppen op. Kijken elkaar met de nek aan. En vergroten zo onze blinde vlek.

Mouna laat zien dat al dat kijken kan leiden tot hilarische misverstanden. Maar ook dat we misschien te vaak wegkijken en elkaar daardoor uit het oog verliezen. Ze pleit ervoor elkaar liefdevol in de gaten te houden. Want je weet: uit het oog, uit het hart. Dit alles in een multidisciplinaire vorm met dans, beweging en theater. ‘Waanzien ontroert, maakt je aan het lachen en bovenal… verbindt.

Mouna in de pers

Parool: “MOUNA LAROUSSI IS CHARLIE CHAPLIN EN IGONE DE JONGH INEEN”

Theaterkrant “MET HAAR IN DRUKWEKKENDE MIX VAN FYSIEK SPEL, DANS, EN CABARET BENADRUKT ZE HET BELANG VAN NAAR ELKAAR KIJKEN.”

Parool “LAROUSSI SPEELT EEN DUIZELINGWEKKENDE SCÈNE SCHIJNBAAR MOEITELOOS UIT. WAT EEN PERFORMER.”

Praktische informatie

DONDERDAG 11 APRIL 2024

CABARET

MOUNA LAROUSSI - WAANZIEN

AANVANG 20.00 uur

ENTREE € 19,50 incl. drankje

EVERTSHUIS Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven | Tel. 0172-618484

Over Evertshuis

Het Evertshuis beoogt het beleven van theater, muziek, culturele en sociaal-culturele evenementen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te bevorderen. Het maken en beleven van kunst en cultuur ontroert, verrast en ontwikkelt talent. Dit geldt voor zowel amateurs als professionals.

Quote

Uitgaan nu.nl

29 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching