Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Amsterdam, Literatuur, poëzie - Hoe kan een nieuwe generatie Amsterdammers warm worden gemaakt voor poëzie en literatuur? Adriaan van Dis en Ilonka Verdurmen buigen zich over dit vraagstuk met Ellen Deckwitz, woensdag 31 januari.

 Op voorhand is de inauguratie van Deckwitz als de nieuwe stadsdichter. Op twee februari interviewt programmamaker Ianthe Mosselman schrijver Joost de Vries. Is zijn nieuwste roman, Hogere Machten, het hoogtepunt van zijn oeuvre tot nu toe?

Over tot non-fictie
When Science Meets Power, geschreven door Geoff Mulgan, belicht de steeds prominentere rol van de wetenschap in het politieke en sociale discours, evenals de groeiende spanningen die dit met zich meebrengt. Mulgan en Yoeri Albrecht bespreken de soms problematische relatie tussen wetenschap en politiek en de wereldwijde verschuivingen binnen dit politieke klimaat, woensdag 7 februari. Ten slotte schuift biograaf en historicus, Jaap Cohen, aan in Plein Publiek (9 februari) om te praten over zijn nieuwe biografie De Bolle Gogh.
Hopelijk tot snel in De Balie!

DE BALIE
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam

Quote

Uitgaan nu.nl

18 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching