Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Geschiedenis, Die goeie ouwe tijd - In 1956 werd de candybar Mars als gezond gezien. Het was in de jaren ‘60 daarom een zeer verantwoorde keuze én de snack werd zelfs medisch aanbevolen. Kan jij dit je nog voorstellen? Hoe dat precies zat, lees je hier!

Een Mars houdt je aan de slag
Vroeger, wat was het anders. Waar moeten we beginnen. Toen dachten we nog dat roken goed was voor zwangere vrouwen. Ook candybars als Mars werden medisch aangeraden. Want het was gezond. Hoe ze dat in de jaren ‘60 verklaarden? We citeren uit de reclame:

“Volgens de moderne voedingsleer hangt het behoud van Uw gezondheid niet af van zware maaltijden. Hoe meer keren per dag eten van kleine hoeveelheden, welke voldoende calorieën-waarde hebben en de juiste vitamine bevatten, heeft verre de voorkeur. Daarom wordt het geregeld gebruik van melk, eieren, roomboter en chocolade, medisch aanbevolen. Neem daarom een MARS mee naar Uw werk. U smult ervan en U hebt dan tevens een extra voeding ,welke Uw gezondheid ten goede komt.” En dat allemaal voor 20 cent per stuk. Nu betaal je minimaal €1. De goede oude tijd…

5  kreten van reclames van vroeger die nu absoluut niet meer kunnen 
- Roken was verstandig als je zwanger was;
- Van roken werd je slank;
- Na het gebruik van zeep kreeg je een witte huidskleur;
- Sterk worden van spinazie;
- Melk is goed voor elk. 

Auteur: SchoolBANK redacteur Ilse
Ilse is één van de redacteuren van Schoolbank.nl. Vol enthousiasme schrijft zij alle nostalgische artikelen waarin zij terugkijkt naar haar jeugd en alles wat ze daarin heeft meegemaakt. Ook werkt Ilse als eventmanager en schrijft ze voor onder andere Startpagina.nl.

Quote

Uitgaan nu.nl

12 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching