Sport & Vrije tijd
Typography

Omnisport was afgelopen februari nog plaats van handeling voor het NK atletiek indoor. Dafne Schippers (links) won de 60 meter sprint. © ANP

NL Magazine Sport - De gemeente Apeldoorn maakt zich sterk om in samenwerking met de Atletiekunie het Europees Kampioenschap indoor atletiek in 2023 naar Apeldoorn te halen. De beslissing is nog niet definitief gevallen, maar de stad heeft officieel haar belangstelling kenbaar gemaakt.

Het evenement zou in Omnisport moeten plaatsvinden, waar eerder al landelijke atletiek-, tennis- volleybal- indoor- en baanwielrenwedstrijden werden gehouden. In 2016 was Omnisport het verrekpunt van de tijdrit van de Giro.

 

De gemeente Apeldoorn heeft in het verleden al twee keer een poging ondernomen om dit topsportevenement naar Apeldoorn te halen, maar helaas is het evenement in 2019 toegewezen aan het Schotse Glagow en voor 2021 aan Torun (Polen). Het is de gemeente er dus, ondanks de twee afzeggingen, zeer aan gelegen om dit evenement in 2023 in Apeldoorn te organiseren.

“De seinen staan op groen om een derde poging te wagen. Maar er moet nog veel gebeuren”, aldus Stefan Beerepoot, coördinator wedstrijdatletiek/topevenementen van de Atletiekunie. Een essentiële vraag is of de provincie Gelderland met het toenmalige zeer enthousiaste provinciebestuur weer wil meewerken. Die waren toen bereid om ook financieel bij te dragen. Na de verkiezingen van maart is er nu een nieuw provinciebestuur en het is maar de vraag of dit nieuwe bestuur net zo geestdriftig is als het nu vertrekkende provinciebestuur.

Body & Fit

Quote

Sport nu.nl

19 juni 2019

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

D Reizen

Center Parcs

Aanbevolen artikelen