Sport & Vrije tijd
Typography

Terugblik op het eerste deel van het voetbalseizoen

NLMagazine Sport - De KNVB heeft een aantal zaken op een rijtje gezet met informatie over het begin van het voetbalseizoen eind augustus 2018 tot aan de winterstop eind december 2018. Een paar leuke statistieken laten zien dat er weer aardig is gescoord in de 1e helft van het voetbalseizoen. Op de Nederlandse velden werden maar liefst 381.815 officiële wedstrijden gespeeld en werden er 2.932.638 doelpunten gemaakt.

Omdat er in de breedtesport (dat zijn de niet-selectie en vaak lagere voetbalteams) regelmatig wordt gescoord en forse uitslagen ‘niet van de lucht’ zijn, betekent dit dat er gemiddeld per wedstrijd maar liefst 8 doelpunten werden gescoord. Dat is natuurlijk een fors aantal, waardoor het voor de spelers en de toeschouwers ook zo leuk is om lekker te voetballen. Een wedstrijd zonder doelpunten in de breedtesport komt immers maar zelden voor. Er valt altijd wel een doelpunt waarvoor enthousiaste ouders en teamgenoten elkaar bijna om de hals vliegen. Wat een heerlijke sport als hij sportief wordt beoefend.

6 oktober was een topdag met 55.570 doelpunten. De warmste dag was 18 september met een temperatuur van 22,7 graden en de koudste was 16 december met 0,6 graden. Er was slechts een klein voordeel voor thuisspelende ploegen. Van het totale aantal doelpunten wordt iets meer dan 53 procent gemaakt door de thuisploeg.

De winterstop is officieel voorbij, maar het begint er nu op te lijken dat er vanwege het kouder wordende weer steeds meer wedstrijden zullen worden afgelast. Ik ben dan ook benieuwd hoe de statistieken er uit zien over het 2e deel van het seizoen.

Jos de Jong

Body & Fit

Quote

Sport nu.nl

17 juli 2019

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

D Reizen

Center Parcs

Aanbevolen artikelen