Sport & Vrije tijd
Typography

NL Magazine Sport - Juventus, grotendeels in handen is van de familie Agnelli, tevens oprichter/grootaandeelhouder van Fiat is, wil aan Real Madrid maar liefst 100 miljoen euro betalen om Ronaldo naar Turijn te halen. Ronaldo zelf gaat er met een salaris van € 30 miljoen per jaar ook niet echt op achteruit.

Als je rekent over een periode van 4 jaar, kost deze handel voor de club en dus ook deels Fiat een goede € 220 miljoen terwijl het personeel al gedurende tien jaar geen cent loonsverhoging heeft gekregen vanwege inflatie, crises en allerlei andere denkbare scenario’s om toch vooral geen extra salarissen uit te keren.

Adidas voetbalschoenen 

Een woordvoerder van de werknemers verwoordt een en ander als volgt: "Met het salaris van Ronaldo kunnen we elke werknemer van Fiat 200 euro per maand extra geven. We hebben de laatste jaren meer dan 10 procent inflatie gehad, maar Fiat besteedt wel 126 miljoen aan sponsoring waarvan 26,5 miljoen voor de voetbalclub”.
Het gross van het personeel woont in tamelijk schamele woningen en kijkt dan ook afgunstig naar het enorme herenhuis van maar liesft 1000 m2ook met grote afgunst naar het huurhuis van Ronaldo, een groots herenhuis van zo’n 1000 m2.
Als de deal wordt voortgezet, zal Ronaldo ongetwijfeld merkambassadeur woden voor Fiat. Of hij daar nog extra voor wordt betaald, is vooralsnog onbekend. In de voetballerij en met name de voetbaltransfers is niets meer gek, dus er zal hier en daar wel een milljoentje of wat bijomen.
Wat een hartstikke leuke deal voor Ronaldo, maar wat een debacle eigenlijk voor het personeel van Fiat. Misschien gaan ze wel in staking…...

Body & Fit

Quote

Sport nu.nl

19 juni 2019

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

D Reizen

Center Parcs

Aanbevolen artikelen