Politiek & Maatschappij
Typography

NLMagazine Maatschappij - De week van 21 tot 28 maart a.s. is door de organisatie ‘Nextdoor’ uitgeroepen tot ‘Week van de Buurttafel’. In heel Nederland hoopt de organisatie zoveel mogelijk buren samen aan tafel te krijgen voor koffie, een lunch of diner. Nextdoor hoopt dat met dit initiatief buren met elkaar in contact komen en met elkaar kunnen bouwen aan sterke, veilige en gezellige buurten. Niet alleen gedurende deze ‘Week van de Buurttafel’, maar ook daarna. 

Schrijf je eigen buurttafel in
De naam zegt het al, een buurttafel is een eet- of drinktafel die willekeurige buren uit een bepaalde buurt bij elkaar brengt. Je leert er je buren kennen, hebt leuke gesprekken onder het genot van een hapje of drankje. Dat kan iedereen invullen zoals hij/zij dat zelf wil. Op veel plekken in Nederland worden vaak in een wijk- of buurtcentrum al buurttafels georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers. De organisatie wil de activiteiten verder uitbouwen en roept eenieder die het leuk vindt om in zijn/haar buurt zo’n buurttafel te organiseren op om zich in te schrijven via de site https://go.nextdoor.com/buurttafel.

Handleiding voor je eigen buurttafel
De afgelopen weken is de organisatie druk doende geweest om ervaringen en uitdagingen uit te wisselen met de andere organisaties van buurttafels en heeft al haar positieve bevindingen op papier gezet. Deze handleiding, eigenlijk meer een stappenplan met tips, voorbeeldteksten, uitleg over de inzet van de Nextdoor etc., is voor elke organisator van een buurttafel beschikbaar vanaf 17 februari. beschikbaar is.

Een buurttafel speciaal voor de organisatoren
Op 15 februari viert Nextdoor haar 4-jarig jubileum in Nederland en dat organiseert men in Utrecht met een buurttafel speciaal voor organisatoren van buurttafels uit heel Nederland. Prima gelegenheid natuurlijk voor het uitwisselen van ideeën, van elkaar te leren en natuurlijk om nieuwe mensen te ontmoeten. Zin om erbij te zijn? Raadpleeg dan op het aanmeldformulier. 

Een extra promotie voor jouw buurttafel in je buurt op Nextdoor
Zodra jij jouw buurttafel hebt aangemeld voor de Week van de Buurttafel, kun je zelf een evenement aanmakenvoor jouw buurttafel in Nextdoor. Daar doen wij in de Week van de Buurttafel nog een schepje bovenop, door een promo aan te maken die alleen in jouw buurt te zien is.


Greenchoice

Quote

Mediamarkt

Aanbevolen artikelen