Politiek & Maatschappij
Typography

NLMagazine Maatschappij/Politiek - Iedere dag kunnen we chocola eten waar we zo van houden. Dat er meer dan 2 miljoen kindarbeiders op de cacaoplantages in Ghana en Ivoorkust werken is de harde realiteit. De tentoonstelling BITTER Chocolate Stories laat de wereld áchter de chocola zien; de verhalen van vijftien kinderarbeiders. Na het Tropenmuseum is deze expositie vanaf 12 oktober te zien in het Afrika Museum bij Nijmegen.

BITTER Chocolate Stories neemt de bezoeker mee naar de cacaoplantages, vertelt het verhaal van de kinderen en hun ouders, de cacaoboeren en de mensen die zich inzetten om kinderarbeid te stoppen. De kinderen zijn geportretteerd door een van de meest getalenteerde Afrikaanse fotografen van dit moment: Joana Choumali uit Ivoorkust. De Nederlandse journalist Marijn Heemskerk interviewde hen en schreef daarbij een aantal achtergrondverhalen. Deze context geeft, samen met een aantal infographics, inzicht in de geschiedenis van de cacaoproductie, in de sociaal-economische positie van boeren in West-Afrika en in de initiatieven die zijn ondernomen om kinderarbeid tegen te gaan. Deze expositie is een eye-opener voor iedereen die van chocola houdt.

Samenwerking
Voor deze tentoonstelling werkt het museum samen met Tony’s Chocolonely. Tony’s Chocolonely, het Tropenmuseum en het Afrika Museum zijn missie gedreven organisaties en zullen de komende drie jaar samenwerken aan verschillende inhoudelijke projecten. Deze partijen gebruiken elk op eigen wijze hun middelen om inclusiviteit te bevorderen en ongelijkheid ongedaan te maken. Met deze samenwerking worden de krachten gebundeld om samen meer maatschappelijke impact te kunnen maken.

Informatie
Alle informatie kun je vinden op www.afrikamuseum.nl
2e kaartje gratis op vertoon wikkel Tony’s Chocolonely
Op vertoon van een actiewikkel van een reep Tony’s Chocolonely krijgen bezoekers een 2e museumkaartje gratis bij een volbetalende volwassenen. Deze actie loopt tot 31 augustus 2020.

Greenchoice

Quote

Mediamarkt

Aanbevolen artikelen