Politiek & Maatschappij
Typography

NL Magazine Politiek - De parkeertarieven bij ziekenhuizen lopen de pan uuit en zijn veel te hoog. Aldus stelt de seniorenorganisatie KBO-PCOB, die onlangs een petitie indiende ter verlaging van de tarieven. De petitie wordt volgende in juni aangeboden aan de Tweede Kamer.

De organisatie is van mening dat ziekenhuizen parkeerders steeds meer gebruiken als melkkoe. Het is toch te grijs voor woorden dat de tarieven bij ziekenhuizen kunnen oplopen tot wel € 4,00 per uur of € 36 euro voor een dagkaart. KBO-PCOB krijgt meldingen van leden die over een langere periode vaak in het ziekenhuis komen en hierdoor soms honderden euro’s kwijt zijn. Dat kan niet langer, stelt de organisatie. Dan moet je naar het ziekenhuis, voel je je al beroerd genoeg en krijg je aan het eind van je bezoek ook nog eens een gepeperde rekening omdat je zo nodig gebruik moest maken van het parkeerterrein van het ziekenhuis.

 

De petitie staat open voor alle Nederlanders die vinden dat de parkeerkosten bij het ziekenhuis aan banden moeten worden gelegd. De petitie ‘Maak parkeren voor ziekenhuisbezoek weer betaalbaar’ is te bereiken via www.kbo-pcob.nl/parkeerkosten. KBO-PCOB is met een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland.

Greenchoice

Quote

Mediamarkt

Aanbevolen artikelen