Politiek & Maatschappij
Typography

NLMagazine Maatschappij - Het ziet er naar uit dat we aan het eind van het komende weekend te maken krijgen met een forse storm die kan zorgen voor ongelooflijk onstuimig weer. De storm, met zowel aan de kust als landinwaarts forse windstoten van zo’n 100 km. per uur of meer, raast eerst over Groot-Brittannië maar komt vervolgens met gezwinde spoed onze kant op en bereikt aan de kust gemakkelijk windkracht 9. Wilfred Janssen van Weerplaza, houdt nog even een slag om de arm over de kracht en heftigheid van de storm. ,,Er zit nog wat onzekerheid in - er zijn wat extreme voorspellingen - maar het staat vast dat er een aantal dagen onstuimig weer aan zit te komen met heel veel wind en regen”.  Vrijdag is het nog prima weer met zon en warme temperaturen. Daarna verandert er aan het eind van het weekend rigoureus  het een en ander, dus maak je borst maar nat.

Ciara en namen van stormen
Sinds september 2019 krijgen alle stormen waarvoor het KNMI code oranje of rood afkondigt, een naam die tot stand komt door samenwerking met meteorologische instituten in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. De zuidwesterstorm storm die aan het eind van het komende weekend met enorme krachten over Nederland zal razen, heeft op die manier de naam Ciara gekregen. De weerinstituten melden dat als je gevaarlijke stormen een daadwerkelijke naam geeft, mensen zich veel eerder bewust worden van mogelijk gevaar en het ook direct duidelijk is waar het over gaat. Namen geven aan stormen in de USA is al jaren gebruikelijk en men weet ook nog precies welke storm wat voor effect had. Als je het hebt over een storm die in 2005 over Amerika raasde, denk je al snel dat het een willekeurige storm betreft. Als je het echter hebt over Katrina, dan weet iedereen direct dat je die enorme storm bedoelt die in 2005 enorm veel doden veroorzaakte en gigantische schade veroorzaakte.
Als het zondag inderdaad zo onstuimig wordt als men nu voorspelt, dan zou dat de eerste storm mèt een naam zijn die over ons land komt razen.  

Greenchoice

Quote

Mediamarkt

Aanbevolen artikelen