NLMagazine Maatschappij/Economie/Duurzaamheid - Vierde- en vijfdeklassers van het RSG 't Rijks in Bergen op Zoom zetten maandag 20 januari massaal zonnebrillen op tijdens het lesuur met als doel het schoolbestuur onder druk te zetten voor de aanschaf van zonnepanelen. Met deze actie ontketenden zij, samen met YouTuber Milan Knol die alle scholieren oproept hun bril op te zetten en pas af te doen als de school 'JA' zegt, een ware schooldakrevolutie door heel Nederland. Op het Haagse het Maris College Belgisch Park is eveneens een actie op touw gezet.

Lees meer...

NLMagazine Maatschappij – In het voorjaar komt Johnny de Mol met een nieuw programma ‘Restaurant Misverstand’. Samen met chef-kok Ron Blaauw en met negen dementerenden gaat John een restaurant runnen. De negen dementerende personen is  er alles aan gelegen om te laten zien dat ze wel degelijk belangrijk zijn, ook nog steeds kunnen meedraaien in de maatschappij en dus zeker niet moeten worden afgeschreven zoals niet-dementerenden dat vaak menen.

Lees meer...

NL Magazine Maatschappij - Nederland wordt al decennia geroemd om haar solide pensioenregelingen en in ons omringende landen werd lange tijd met jaloezie gekeken hoe we dat voor elkaar hadden. Helaas staan onze pensioenfondsen al langere tijd onder druk vanwege een zeer lage rente en lezen we regelmatig berichten dat ons zo geroemde pensioenstelsel niet langer zo solide is als we lange tijd hebben verondersteld.

Lees meer...

NLMagazine Maatschappij/Educatie - Opleiding & Wetenschap/Techniek - In de VS, nog steeds de grootste economie ter wereld, is de behoefte aan ‘slimmeriken’ groter dan ooit. Zij zijn nodig om de grote problemen waar we als samenlevingen voor staan te helpen oplossen en veel van deze oplossingen vinden hun oorsprong in het toepassen van hoogwaardige kennis en (nieuwe) technologie.

Lees meer...

NLMagazine Maatschappij/Politiek/Zorg/Gezondheid - De minister heeft een wetsvoorstel aangekondigd, waarmee de overheid zelf de hoogte van de vergoeding voor ongecontracteerde zorg kan bepalen. Dat wetsvoorstel kan enorme gevolgen hebben voor niet-gecontracteerde én gecontracteerde aanbieders, omdat het via een achterdeur de vrije artsenkeuze kan afschaffen of op zijn minst beperken.

Lees meer...

Meer artikelen...

Greenchoice

Quote

Mediamarkt

Aanbevolen artikelen