Opleiding & Wetenschap/Techniek
Typography

 

AMTODAY: GAME JAM RESULTATEN OM BIJ WEG TE DROMEN

NL Opleiding - Dit weekend gingen studenten van ROC Midden Nederland, HKU, HU en UU samen met professionals van Tingly Games aan de slag om binnen 48 uur games te ontwikkelen rondom het thema ‘Lekker Slapen’. De aanmoedigingsprijs ging naar Team Nightmare. In dit team werkten studenten van het ICT College en het Creative College, beide mbo-colleges van ROC Midden Nederland, samen.

Ze keerden bestaande spelconcepten om door spelers van hun spel juist te belonen als ze níet spelen (en dus ook niet op hun telefoon of tablet kijken wanneer ze eigenlijk moeten slapen). Het team bestond uit Tyron Sichtman en Imad Ziani van het ICT College en Michel Reker van het Creative College Amersfoort.

Deze Game Jam vond plaats in het kader van JamToday, een Europees netwerk gewijd aan applied game design. 

Het thema 'Lekker slapen'

JamToday Utrecht koos voor het thema ‘Lekker slapen’ omdat veel jongeren met vermoeidheid en slaapproblemen kampen. Een game die door jongeren zelf is ontworpen en aansluit bij hun leefwereld kan bijdragen aan bewustwording en stimuleren van gezonder gedrag.

Na de opening van de Game Jam door wethouder Victor Everhardt van Volksgezondheid in Utrecht doken de teams met behulp van experts in alle aspecten rondom slaapproblematiek: wat gebeurt er als je continu te weinig slaapt? Welke behandelingen worden er toegepast? Wat kan je zelf doen? En niet te vergeten: welke apps en games bestaan er al? 

 

De jury

De jury, bestaande uit Lisette Jongbloets (Jeugdarts Gemeente Utrecht), Jelle van der Weijde (Economic Board Utrecht), Marianne van der Horst (Gemeente Utrecht), Willem-Jan Renger (HKU), Eric Holtman (Creative College ROC MiddenNederland), Patrik Post (Welzijn College ROC Midden Nederland) en Lisa van Blokland (PAZIO), boog zich op zondagmiddag over de vijf interessante en uiteenlopende concepten die de teams in kort tijdsbestek hebben ontwikkeld.

Een nieuw en uitdagend thema

Christel van Grinsven (Organisator, Dutch Game Garden): “De Game Jam van afgelopen weekend pakte een nieuw en uitdagend thema op waardoor de teams, juryleden en overige aanwezigen erg geïnspireerd werden. De samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen en experts op het gebied van gezondheid en game design heeft geleid tot mooie concepten.”

Deze JamToday Gam Jam werd mogelijk gemaakt door de Economic Board Utrecht, Dutch Game Garden, Gemeente Utrecht, ROC Midden Nederland, HKU en PAZIO.

Philips

Quote

Tech nu.nl

17 juli 2019

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Mediamarkt

Coolblue

Aanbevolen artikelen