Lifestyle & Gezondheid
Typography

NL Magazine Gezondheid - In lippenstift, ogenschaduw, blush en diverse cosmetische producten wordt lood verwerkt en dus heeft de De Food and Drug Administration (FDA) richtlijnen vrijgegeven voor het reguleren van het loodgehalte in deze producten.

Natuurlijk leuk en aardig deze richtlijnen, maar wie wil er in vredesnaam lood op je lippen smeren met de kans dat je dat gewoon inslikt. De meeste lippenstiften bevatten lood dat het maximum gehalte te boven komt. Het doel van de FDA is om ervoor te zorgen dat lood wordt geband uit lippenstift of aan een maximum wordt gehouden.

Lood, de onzichtbare vijand
Weet je dat de gemiddeld vrouw in haar leven ongeveer 10 pond lippenstift gebruikt en daar ongeveer zo’n 30% van ‘inslikt’? En dan te bedenken dat vrouwen vrijwel dagelijks lippenstift gebruiken en wel zo’n 12 soorten lippenstift in haar bezit heeft? Lekker spul dus allemaal. Lood is een vrijwel onzichtbare vijand, een kankerverwekkende stof die bij inname saturnisme ofwel hersenstoornissen kan veroorzaken. Bepaald niet lekker voor vrouwen die veel lippenstift gebruiken.  Oké, veel vrouwen zien er mooi en erg aantrekkelijk uit als ze zich fraai met o.a. lippenstift hebben verfraaid, maar het gros van de vrouwen weet niet dat dit spul een behoorlijk kwalijk effect heeft. Het is daarom belangrijk om te weten wat voor spul je allemaal op je lippen smeert en of het gebruik ook verantwoord is.

Celebrities en gezonde lippenstift
Het bedrijf Beyuna heeft een productlijn met een serie lippenstiften genaamd ZOYA die al door vele celebrities  wordt gebruikt. Waarom juist Zoya? Celebrities die vaak het uiterste van zichzelf vergen en optimale eisen stellen aan hun uitstraling en gezondheid, gebruiken de Zoya-producten omdat deze geen schadelijke stoffen bevat en die je je hele leven lang met een gerust hart op je lippen kunt blijven smeren. Als je gezondheid je wat waard is, raadpleeg dan deze lippenstiftproducten die onder andere verkrijgbaar zijn bij www.balanceyourlife.nu. Maar liefst zo’n 160 verschillende lippenstiften zijn hier verkrijgbaar; allen natuurlijk verantwoord.

Vorig artikel over dit onderwerp

Jos de Jong

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

14 oktober 2019

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Balanceyourlife.nu

Body & Fit