Lifestyle & Gezondheid
Typography

50% van de Nederlandse bevolking denkt dat genetisch bewerkt voedsel gevolgen heeft voor de gezondheid

NL Magazine Gezondheid - De spraakmakende Amerikaanse consumentenactivist Jeffrey M. Smith heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de gevolgen van genetisch bewerkt voedsel en komt op 21 april voor het eerst naar Nederland.

De felle tegenstander van genetisch bewerkt voedsel zal op 21 april a.s. tijdens het seminar in Garderen wijzen op de risico’s van voedingsmiddelen waarvan het DNA door de mens is veranderd. Genetisch bewerkt voedsel kan volgens Smith leiden tot allerlei gezondheidsklachten zoals kanker, orgaanschade, cholesterol- en insulineproblemen, snelle veroudering, etc.

Smith: ‘Recent erkend onderzoek onder 3.200 personen toonde aan dat maar liefst 28 ziektes en aandoeningen verdwenen of verminderen na het overstappen op een GMO-vrij dieet. Het had een positieve werking op onder meer de spijsvertering, het immuunsysteem, hart en bloedvaten, hormonen, diabetes en allergieën.

 

Bij een genetisch gemodificeerd organisme, zoals bijvoorbeeld mais en aardappelen, is het DNA kunstmatig aangepast. Op deze manier kan de mens een plant een nieuwe eigenschap geven. Doel daarvan is bijvoorbeeld gewassen beter bestand maken tegen ziekten, of tegen droogte voor een grotere oogstopbrengst. Met kunstmatig wordt bedoeld dat de genen zijn aangepast op een manier die niet voorkomen in de natuur.

60% van de Nederlandse bevolking wil een verbod op genetisch bewerkt voedsel.

Seminar: Jeffrey M. Smith over de gevaren van genetisch bewerkt voedsel op de gezondheid

21 april 2018 van 19.00 - 21.00 uur

Bilderberg Rèsidence
Groot Heideborgh 
Hogesteeg 50
3886 MA Garderen
Ticketprijs: €35,- incl BTW

 

Bestel hier uw ticket (https://riavankleef.beyuna.nl/landing/jeffrey-smith)

Documentaires en boeken gepubliceerd door Smith

De documentaires en onderzoeken van Smith laten zien hoe consumenten door bedrijven worden misleid. En hoe diezelfde bedrijven de gezondheid van de samenleving en het milieu in gevaar brengen.

Smith is auteur van de bestseller Seeds of Deception: Exposing Industry and Government Lies about the Safety of the Genetically Engineered Foods You're Eating’ en heeft het boek ‘Genetic Roulette: The Documented Health Risks of Genetically Engineered Foods’geschreven. Daarnaast heeft hij de documentaire ‘Genetic Roulette – The Gamble of Our Lives’ gemaakt die de Movie of the Year 2012 en de Transformational Film of the Year ontving.

Smith heeft in 45 landen lezingen gegeven, leiders uit alle continenten geraadpleegd en is geciteerd door duizenden nieuwsuitgevers waaronder: The New York Times, Washington Post, The Times (Londen), Associated Press, Reuters, LA Times en Time Magazine. Hij verschijnt regelmatig op invloedrijke radio- en televisieprogramma's, waaronder de BBC, NPR, Fox News, Democracy Now, The Doctors en de Dr. Oz Show. Dit zal de eerste keer zijn dat hij in Nederland komt spreken.

Hij is de oprichtende directeur van het Institute for Responsible Technology (IRT), een toonaangevende bron van gezondheidsinformatie over GMO's voor consumenten, beleidsmakers en professionals in de gezondheidszorg. De educatieve programma's van de IRT drijven het kantelpunt van de afwijzing van consumenten tegen GMO's, die nu al begonnen is genetisch gemanipuleerde ingrediënten uit de markt te duwen in de VS.

Drogisterij

Quote

Lifestyle nu.nl

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Balanceyourlife.nu

Body & Fit