‘Junkfoodbedrijven verdienen veel geld aan de verkoop van ongezond junkfood. Zelfregulering faalt. Zij doen wel beloften over gezondere producten maar daar komt al jaren weinig van terecht’, aldus foodwatch.

NL Magazine Gezondheid - Foodwatch: ‘Multinationals als Coca-Cola en Pepsi hebben de lusten maar wij als burgers blijven zitten met de lasten: een slechtere gezondheid waaronder suikerziekte (type 2) en overgewicht. Door ongezonde voeding lopen de ziektekosten in de miljarden met als gevolg dat de zorgpremie in enkele jaren voor iedereen met zo’n € 300 is gestegen’ 

Lees meer...

NL Magazine Lifestyle - Wie er dit weekend op uit trekt naar het strand, naar een evenement, lekker in de zon wil wandelen of gewoon in een luie stoel in de tuin wil hangen, doet er goed aan zich fors in te smeren. Het wordt een lekker heet weekend. De zon wordt zo krachtig dat je binnen een kwartier al fors kunt verbranden.

Lees meer...

NL Magazine Lifestyle - Foodwatch roept het kabinet op nu eindelijk eens haast te maken met regelgeving rond schadelijke stoffen in voedselverpakkingen. De oproep volgt op het rapport ‘Gevaarlijke stoffen in een circulaire economie’ van de Gezondheidsraad dat vandaag is gepubliceerd. In het rapport wordt onder andere gewaarschuwd voor de gevaren van gevaarlijke stoffen in gerecyclede voedselverpakkingen, waaronder de minerale oliën MOAH en MOSH. De Gezondheidsraad roept op om “regelgeving rond recycling te verbeteren”.

Lees meer...

NL Magazine Gezondheid - Het menselijk lichaam produceert zelf cannabis. Iets preciezer: de mens wordt geboren met een inwendig systeem, dat cannabis-achtige stoffen aanmaakt; cannabinoïden. Dit systeem stuurt 11 essentiële fysiologische processen aan, zoals o.a. het immuunsysteem, het verteringsstelsel en het zenuwstelsel.

Lees meer...

Meer artikelen...

Quote

Balanceyourlife.nu

Drogisterij

Tom duurzame mode

Body & Fit