NL Magazine Duurzaamheid/Maatschappij - Kolen, olie en gas zijn nog steeds de voornaamste bronnen voor het draaiend houden van onze energiecentrales en onze afhankelijkheid ervan zal voorlopig niet snel afnemen. Sterker, er worden in China en India de komende jaren honderden kolencentrales gebouwd en de meeste auto’s rijden voorlopig gewoon door op benzine en diesel. En het explosief groeiende vliegverkeer, vooral in Azië, heeft grote behoefte aan kerosine.

Lees meer...

NLMagazine Maatschappij/Economie- Zo op het eerste gezicht lijkt het alsof de grootverdieners waar we het over hebben (Microsoft, Facebook, Alphabet/Google, Amazon en Apple) nogal wat overeenkomsten hebben;ze zijn alle vijf, met uitzondering van Microsoft, pas redelijk kort geleden ontstaan maar behoren inmiddels tot de hoogst gewaardeerde beursgenoteerde ondernemingen ter wereld. Enkele van hun eigenaren (Bill Gates en Jeff Bezos) staan al enige jaren in de top 10 van de lijst met miljardairs.

Lees meer...

NLMagazine Maatschappij/Duurzaamheid - Het is wetenschappers gelukt om het broeikasgas koolstofdioxide terug in vaste koolstofdeeltjes te veranderen. Vaste koolstofdeeltjes bieden nieuwe mogelijkheden voor het uit de atmosfeer afvangen en opslaan van CO2.Dat is het opzienbarende resultaat van eenveelbelovend wetenschappelijke onderzoek dat onlangs is gepubliceerd in ‘Nature Communications’.  “Hoewel we de tijd niet letterlijk kunnen terugdraaien, is het omzetten van koolstofdioxide in kool een beetje hetzelfde als het terugspoelen van de emissieklok,” zegt onderzoeker Torben Daeneke, verbonden aan de School of Chemical Engineering, University of New South Wales, Sydney,  Australië.

Lees meer...

Meer artikelen...

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

25 januari 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Mediamarkt

Toms duurzame mode

Aanbevolen artikelen