Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Voor een muziekfreak zijn de mooiste momenten het zoeken van die ene bijzonder plaat in de bak van de muziekwinkel (crate diggen) en het bezoeken van concerten van de door jou ontdekte muziekhelden. Nou wat dat betreft kon – en kan – deze muziekfanaat weer helemaal aan zijn trekken komen. Het begon met een bezoekje aan één van de favoriete platenzaken, Plato te Leiden, waar bakken vol met tweedehands vinyl staan, die je voor een zacht prijsje kan meenemen.

Voor de wereldschokkende prijs van 3 euro (incl. inflatiecorrectie) mocht ik mezelf eigenaar noemen van een album van Dr. Buzzard’s Original Savannah Band. Dr, Who? zullen veel van de lezers zich afvragen. Wikipedia biedt weer uitkomst: “Dr. Buzard’s Original Savannah Band was een Amerikaanse discoband uit de Bronx. De band was actief in de jaren 70 als voorloper van Kid Creole and the Coconuts.” Grondleggers van Dr. Buzzard waren de halfbroers Stony en Thomas Bowder.

Ze brachten drie albums uit tussen 1976 en 1979. In hun muziek mengenden ze discobeats met ritmes uit de calypso, rumba, chachacha en compás. Hun grootste hit was Cherchez La Femme. Later nam Gloria Estefan het nummer ook op en de rapper Ghostface Killah maakte in 2000 daar het nummer Cherchez LaGhost van (wel toepasselijk voor Halloween). Op hetzelfde door mij voor de 3 euri aangeschafte album staat ook het nummer Sunshower. Dit nummer werd meerdere keren gesampled door artiesten als A Tribe Called Quest, M.I.A., De La Soul en Doug E. Fresh. En de opvolgende band Kid Creole and the Coconuts kennen we vooral van de monsterhit Annie, I’m Not Your Daddy (See if I were in your blood, then you wouldn’t be so ugly).

En dan nu de concerten. Dat is niet mis deze week! Morgenavond naar Ahoy voor een concert van de Tedeschi Trucks Band (TTB). Die hoeft eigenlijk geen introductie. Een fantastisch twaalfkoppig ‘bluesjazzsoulrockorkest’ onder de bezielende leiding van Derek Trucks en Susan Tedeschi. De band gebruikte de coronatijd om maar liefst 4 albums uit te brengen met de gezamenlijke titel I Am The Moon, gebaseerd op het gedicht Layla En Manjun (ook de inspiratie voor Layla and other asserted love songs van Derek and the Dominos, welke gehele album TTB onlangs live uitvoerde). Een zeer geslaagd project, ook prachtig verfilmd (zie link). Ze gaan er vast weer een mooie show van maken. De tour van 50 optredens zal eindigen in het zo beladen Bataclan te Parijs. Durf kan je deze reizende muziekrevue niet ontzeggen. En dan komende woensdag ook nog eens Lady Blackbird in het Patronaat, na haar doorbraakalbum Black Acid Soul en dito optreden op NSJ (en andere festivals). Gooi Nina Simone, Billie Holliday, Abbey Lincoln en Grace Jones in een blender en The Lady Blackbird verschijnt. Wat een muzikale reis zo alles bij elkaar! KEEP YOU POSTED!!

Links:

 

Quote

Uitgaan nu.nl

23 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching