Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Natuur & Milieu – Meer Bomen Nu heeft weer de nodige plannen voor het aanplanten van bomen, circulair groenbeheer en dus het behoud van de natuur in de meest uitgebreide zin van het woord. Hieronder treft u enige activiteiten aan.

Vrijdag 7 oktober: Aan de slag met circulair groenbeheer
Op vrijdag 7 oktober zijn alle geinteresseerde boswachters, landgoedeigenaren en groenbeheerders uitgenodigd om meer te leren over circulair groenbeheer op Landal Rabbit Hill te Uddel. Meer Bomen Nu is een win-win voor terreinbeheerders: jij krijgt hulp bij beheer en de maatschappij krijgt (veelal) inheems en streekeigen plantgoed. Iedere burger kan zijn handen uit de mouwen steken voor klimaat en biodiversiteit, als gemeente wordt je sneller groen.

Meer informatie
Wil je meer weten en je aanmelden, ga dan naar Meer weten?

Zaterdag 8 oktober: mee-oogst-workshops!
Na een succesvol bomenfestival vorig jaar presenteren we nu speciaal voor vrijwilligers die méér willen doen en leren: de mee-oogst-workshops! Op Zaterdag 8 oktober is iedereen die aan de slag wil met Meer Bomen Nu welkom Landal Rabbit Hill. We gaan wandelen door het bos, winterkenmerken van zaailingen leren, aan de slag met de vernieuwde bomenplanner, en je kan er alles leren over het organiseren van een oogstdag of bomenhub ! Samen maken we Nederland sneller, goedkoper en leuker groen!

Meer informatie
en/of jezelf aanmelden, ga dan naar Lees hier meer Snel doen, want op=op.

Bomenplanner webinar: alles over de laatste updates
Wil jij de Bomenplanner gebruiken om jouw omgeving sneller te vergroenen, zaailingen een tweede kans te geven, een bomenhub te runnen of plantgoed voor jouw project te krijgen? Geef je dan op voor de bomenplanner webinar van 4 oktober om 19.30. In een uurtje fietsen we jou door alle nieuwe ins en outs heen, en kan jij makkelijk en snel aan de slag. Zet de onderstaande link in je agenda, en sluit aan!

Gratis bomen en ecologisch advies
Nieuwe Energie en Meer Bomen Nu slaan de handen ineen om meer voedselbossen in Nederland te realiseren voor klimaat, biodiversiteit en lokaal gevarieerd voedsel. Samen gaan we 30.000 bomen en struiken planten in startende voedselbossen.
Wil jij graag gratis bomen en ecologisch advies en is jouw nieuwe voedselbos minimaal 0,5 hectare groot? Lees dan snel meer op https://meerbomen.nu/

Landgoed Rorik
Het landgoed Rorik in Beverwijk is één van de ontvangers van onze bomen én was een actieve hulp bij het redden van de 190.000 perenbomen. Kijk eens hoe mooi de bomen er bij staan: 
1) haag van zaalingen 2) perenbomen 3 en 4) geredde bomen van een tuincentrumactie waarbij we honderden monumentale bomen een tweede leven gaven. 
Kasper van de Groente Amsterdammer is er blij mee: het landgoed zoomt van alle bomen, struiken en bloemen.

Quote

Uitgaan nu.nl

23 september 2023

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching