Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Evenementen – Ben je een fan van kerstmarkten? Maak dan je borst maar nat, want in Zuid-Limburg worden er de komende tijd behoorlijk wat georganiseerd en kun je opnieuw de jaarlijkse kerstsfeer proeven. De kerstmarkt in Zuid-Limburg zijn razend populair en worden door velen uit alle hoeken en gaten van Nederland bezocht. Genieten dus!

Kerstmarkten in Zuid-Limburg en in de Euregio zijn meer dan alleen maar wat knusse kraampjes vol lekkernijen, snuisterijen of kerstcadeaus. Zij zijn met name zo bijzonder vanwege hun unieke ligging en de zo bijzondere sfeer zoals bijvoorbeeld in een kerstgrot en meer van die bijzondere locaties. In het Zuiden van Limburg weet men wat pret maken, plezier en sfeer allemaal inhouden. Vandaar dat er hier zoveel Kerstmarkten worden georganiseerd die echt allemaal de moeite van het bezoeken waard zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende markten.

De Kerstmarkt Valkenburg
is met haar maar liefst vier overdekte kerstmarkten in een grot uniek. Hoe nostalgisch wil je het hebben. Nostalgischer krijg je het niet! Een combiticket kopen is een aanrader omdat je dan van 15 november t/m 5 januari 2019 toegang hebt tot onder andere de kerstmarkt in de Gemeentegrot, de Fluweelengrot en de Kerstminiaturen in MergelRijk of de Wilhelminagrot. In het centrum zelf is er het sfeervolle Stanta’s Village.

Heerlen en Wintertijd
Van heinde en ver komt men om in Heerlen de kerstsfeer te proeven. Er is zelfs een ijsbaan, een ijsglijbaan, er zijn schommels en kampvuren, er is zelfs een intercafé met uiteraard is er veel bier en glühwein. Verder worden het Pancratiusplein en de Bongerd omgetoverd in een groots winterdorp. Er wordt in Heerlen flink uitgepakt en dus is iedereen van harte welkom tussen 12 december 2019 en 5 januari 2020.

De Kerst Expres
Zacht puffend komt de stoomlocomotief de ‘Kerst Expres’ in beweging, de stoomverwarming gaat aan en verwarmt de rijtuigen. Langzaam versieren slierten stoom de ramen terwijl de reizigers genieten van het uitzicht op het prachtige winterlandschap van Zuid-Limburg. Het is kersttijd bij de Miljoenenlijn! In Simpelveld, het hoofdstation van de Miljoenenlijn, stationsstraat 22, worden gasten op 21, 22, 24, 26, 27, 28, 29 en 31 december meegenomen naar de nostalgische kerstsfeer uit grootmoederstijd. In en rondom het honderd jaar oude station zorgen versieringen en de geur van dennen en chocomel voor een ouderwetse kerstbeleving.
Meer informatie? Ga naar https://www.miljoenenlijn.nl/evenementen

Feest der Verwondering
Het feest der verwondering in het Vijverpark en het Lindeplein in Brunssum belooft iets heel speciaals te worden. Hier kun je van 13 t/m 15 december in een ultieme kerstsfeer genieten op de schaatsbaan met carrousel en kun je je lekker opwarmen met warme chocomel en glühwein.  Verder zijn er de nodige artiesten met muziek, kunst, licht en performances. Ervaar uitbundige momenten of momenten van verstilling, bezinning en saamhorigheid. Iedere dag is al dit moois in het Vijverpark te bewonderen van 18:00-22:00 uur. De officiële opening is op vrijdag 13 december om 18:30 uur op het Lindeplein. Zaterdag beginnen renners om 17.15 uur aan de Santa Run, dus kom hen lekker aanmoedigen.

Valkenburg - Dinnershow 'It’s Christmas Time'
Holland Casino Valkenburg, Kuurpark Cauberg 28, presenteert op 14, 20 en 21 december de dinnershow ‘It’s Christmas Time!' in het sfeervol aangeklede Paviljoen. De mistletoe hangt, de kerstboom staat en iedereen is druk bezig met de voorbereidingen voor kerstavond, een avond om nooit te vergeten. Een gezellige en sfeervolle avond, waarbij je zeker uitgedaagd wordt om kerstmelodieën mee te zingen en waarbij het moeilijk zal worden om stil te blijven zitten! Younique laat je genieten van live zang in combinatie met een heerlijk typisch Hollands menu.

Beleef de Kertsdagen in Abdij Rolduc
Overnachten op een plek die helemaal past bij de sfeer van Kerst en Oud en Nieuw is mogelijk in deze 900 jaar oude abdij op de Heyendallaan 82 in Kerkrade, waar je ook nog eens gezellig kunt tafelen in een goed verzorgde en warme Kerstsfeer. Geniet van een dinerbuffet op 24 en 25 december, een brunchbuffet op 25 december of een 4-gangendiner op 26 en 31 december.

Amuse tochten in Valkenburg en Sittard
Al smikkelend Valkenburg en Sittard verkennen? Volg dan je neus en maak gebruik van De Route d'Amuse in Kerststad Valkenburg en met de Amuse- tocht Sittard.Van lekker hapje naar lekker hapje en ondertussen zie je ook nog eens van alles wat deze steden te bieden hebben.  

Hoensbroek, 1001 unieke Kerststallen en Kerstgroepen
Kom van 20 november t/m 5 januari naar deze meer dan overweldigende ruimte van 800 m2, genieten van de kerstgroepen van de overleden verzamelaar Harry Verdijsseldonck uit Asten.

Kerkrade en de Kerstwereld van Rolduc
Geen traditionele kerstmarkt, maar een volledige kerstbeleving. Op 1, 7 en 8 december. Dat is wat de Rotaryclub Kerkrade je met Kerstwereld Rolduc twee weekenden lang biedt.'

Jezus in beeld' - Romeinse Katakomben
Valkenburg • 3 december t/m 5 januari. Laat je van 3 december t/m 5 januari door de gids meenemen op een ondergrondse reis en ontdek hoe Jezus tussen de 2e en 7e eeuw werd afgebeeld in Museum Romeinse Katakomben. Lees meer

Benefiet Kerstconcert Geleen • 8 december
Stichting We Have A Dream organiseert op 8 december, voor de 2e keer, dit kerstconcert voor een regionaal, goed doel. Dit jaar: Plinthos/Doors2open. Lees meer!

Categorieën

(Column door Nena Vlas)

Lees meer...

Column Nena Vlas  - Mondkapjesmode, hoestschaamte en raamvisite. Nederlanders gaan creatief om met hun taal en willen graag origineel zijn. Geen wonder dat ons coronawoordenboek steeds dikker wordt.

Lees meer...

Technologie & Economie – Nieuwe technologieën hebben ons leven, zonder dat we dat direct in de gaten hebben, de afgelopen 10 jaar behoorlijk beïnvloedt.

Lees meer...

Economie & Maatschappij – In een periode van ongeveer een halve eeuw is China erin geslaagd te veranderen van een boerensamenleving in een economisch mirakel; met een bruto nationaal product van bijna 14 duizend miljard Dollar vertegenwoordigd China ongeveer 16% van de totale wereldeconomie en de verwachting is dat binnen nu en 10 jaar China de VS van de 1e plaats zal stoten.

Lees meer...

NL Magazine Economie & Techniek – Clouddiensten zijn niets meer of minder dan aan elkaar geknoopte computers die, dankzij alle internetverbindingen, allerlei diensten bieden zoals de opslag van data (denk aan foto’s, documenten etc.) maar ook toegang geven tot toepassingen voor samenwerking.

Lees meer...

NL Magazine Maatschappij & Politiek – Vele duizenden betogers kwamen zaterdag bijeen op het Malieveld in Den Haag om hun ongenoegen te uiten over het coronabeleid van de overheid.

Lees meer...

NLMagazine Maatschappij & Politiek - Na vele jaren pensioendiscussie lijkt het er nu echt van te komen en is de invulling van het pensioenakkoord concreet geworden. Afgaand op de eerste reacties bestaat er brede steun voor deze noodzakelijk geachte hervorming van het pensioenstelsel. Louter het FNV stempel ontbreekt (nog).

Lees meer...

NL Magazine Maatschappij & Milieu – Plastic is niet meer weg te denken uit onze moderne samenlevingen. Zo’n beetje ieder product in de supermarkt is verpakt in plastic, in ieder afgeleverd pakketje zit plastic en we zien het terug in talloze andere toepassingen zoals onze notebooks, auto’s en consumentenelektronica. Het is goedkoop, makkelijk te verwerken en heeft ontegenzeggelijk onze levens vergemakkelijkt.

Lees meer...

NL Magazine Wetenschap & Techniek – Ontwikkelaar van innovatief fietshandvat NaviGrips, start Indiegogo-campagne om productie te starten en het verkeer veiliger te maken.

Lees meer...

NL Magazine Wetenschap Techniek– We doen het allemaal wel een paar keer per dag; we zetten ‘het licht aan’ waarmee we in een fractie van een seconde een kamer verlichten. Wat we ons daarbij niet realiseren, is dat het licht er even over doet om daar te komen............

Lees meer...

NL Magazine Wetenschap & Techniek – Op 24 april 1990 werd de Hubble Telescoop door  de Space Shuttle ‘Discovery’ in een baan om de aarde gebracht. Voor diegenen die niet weten wat dit ding in de ruimte doet: Deze telescoop draait als een kunstmaan om de aarde en wordt gebruikt voor optische waarnemingen, simpel verwoord, het ding maakt foto’s.

Lees meer...

SoMuziek: 2e concert voor de thuisblijvers

Lees meer...

NL Magazine Cultuur - Het boek over ‘troostmeisjes’ dat geschreven moest worden verschijnt nu ook in de Engelse taal. In 2013 verscheen in Nederland het boek ‘Geknakte Bloem’.

Lees meer...

NL Magazine Media - "Het échte geluid van kleurrijk Nederland laten horen, een kweekvijver zijn voor jong aanstormend talent en streven naar verbinding waar anderen vastlopen. Met deze inclusieve boodschap is vandaag M24 gelanceerd. Een vernieuwende omroep voor moslims, die tegelijkertijd toegankelijk is voor iedereen."

Lees meer...

NL Magazine Reizen - Van begin juni tot half juli zijn er op Schiphol 38 vluchten aangekomen met een  met het coronavirus besmet persoon, aldus een bevestiging van de Veiligheidsregio Kennemerland aan het Noordhollands Dagblad.

Lees meer...

(door Joost Boers, onze correspondent uit het Gooi)

Lees meer...

NL Magazine Reizen Vakanties - We zijn vooral aan huis gekluisterd en nadat je alle kinderboeken hebt (voor)gelezen, mens-erger-je-niet of koehandel tot in den treuren hebt gespeeld, weet jij het ook niet meer. Club Med weet het wel! 

Lees meer...

Tips sportkantines per 1 juli

Lees meer...

NL Sport & Vrije tijd - Iedereen heeft op de één of andere manier te maken gehad met het coronavirus. Mensen in loondienst wachten angstig af of ze straks nog een baan hebben of zijn die al kwijt. ZZP’ers kwamen bijna meteen (nagenoeg) zonder inkomsten te zitten. Velen kozen voor klagen. Johan Sepers, sportjournalist en -statisticus koos - als beste verdediging - voor de aanval en schreef een boek.

Lees meer...

NL Magazine Sport & Vrije tijd - In minder dan vier weken tijd is ons voetbal in een situatie terechtgekomen die zich slechts één keer eerder heeft voorgedaan in de 130-jarige geschiedenis van de bond: het voetbalseizoen wordt niet meer uitgespeeld. Oorzaak in 1945 was de Tweede Wereldoorlog, anno 2020 de coronapandemie. Premier Rutte noemde het ‘een van de hevigste crises waar Nederland ooit mee te maken heeft gehad buiten oorlogstijd’.

Lees meer...

NL Magazine Lifestyle en Gezondheid - Gelukkig wordt er de laatste jaren eindelijk meer aandacht besteed aan het verbeteren en vergroten van de weerstand door het nuttigen van goede en gezonde voeding ten faveure van algehele gezondheid.

Lees meer...

NL Magazine Lifestyle & Gezondheid - Er zijn miljoenen geïnvesteerd in een vaccin waarvan niet bekend is of het gaat werken. Testen van een medicijn of vaccin duurt jaren voordat het label ‘werkzaam’ en ‘veilig’ krijgt. Wij zijn straks verplicht om iets in te laten spuiten waarvan niemand echt weet wat het nu in je lichaam doet en wat op langere termijn.

Lees meer...

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Iedereen zou moeten weten dat je 2 vormen van bewustzijn hebt, bewust en onbewust. Je bewuste brein kun jezelf sturen en uitschakelen.

Lees meer...

Kranten

Body & Fit

Telegraaf