Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Evenementen – Ben je een fan van kerstmarkten? Maak dan je borst maar nat, want in Zuid-Limburg worden er de komende tijd behoorlijk wat georganiseerd en kun je opnieuw de jaarlijkse kerstsfeer proeven. De kerstmarkt in Zuid-Limburg zijn razend populair en worden door velen uit alle hoeken en gaten van Nederland bezocht. Genieten dus!

Kerstmarkten in Zuid-Limburg en in de Euregio zijn meer dan alleen maar wat knusse kraampjes vol lekkernijen, snuisterijen of kerstcadeaus. Zij zijn met name zo bijzonder vanwege hun unieke ligging en de zo bijzondere sfeer zoals bijvoorbeeld in een kerstgrot en meer van die bijzondere locaties. In het Zuiden van Limburg weet men wat pret maken, plezier en sfeer allemaal inhouden. Vandaar dat er hier zoveel Kerstmarkten worden georganiseerd die echt allemaal de moeite van het bezoeken waard zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende markten.

De Kerstmarkt Valkenburg
is met haar maar liefst vier overdekte kerstmarkten in een grot uniek. Hoe nostalgisch wil je het hebben. Nostalgischer krijg je het niet! Een combiticket kopen is een aanrader omdat je dan van 15 november t/m 5 januari 2019 toegang hebt tot onder andere de kerstmarkt in de Gemeentegrot, de Fluweelengrot en de Kerstminiaturen in MergelRijk of de Wilhelminagrot. In het centrum zelf is er het sfeervolle Stanta’s Village.

Heerlen en Wintertijd
Van heinde en ver komt men om in Heerlen de kerstsfeer te proeven. Er is zelfs een ijsbaan, een ijsglijbaan, er zijn schommels en kampvuren, er is zelfs een intercafé met uiteraard is er veel bier en glühwein. Verder worden het Pancratiusplein en de Bongerd omgetoverd in een groots winterdorp. Er wordt in Heerlen flink uitgepakt en dus is iedereen van harte welkom tussen 12 december 2019 en 5 januari 2020.

De Kerst Expres
Zacht puffend komt de stoomlocomotief de ‘Kerst Expres’ in beweging, de stoomverwarming gaat aan en verwarmt de rijtuigen. Langzaam versieren slierten stoom de ramen terwijl de reizigers genieten van het uitzicht op het prachtige winterlandschap van Zuid-Limburg. Het is kersttijd bij de Miljoenenlijn! In Simpelveld, het hoofdstation van de Miljoenenlijn, stationsstraat 22, worden gasten op 21, 22, 24, 26, 27, 28, 29 en 31 december meegenomen naar de nostalgische kerstsfeer uit grootmoederstijd. In en rondom het honderd jaar oude station zorgen versieringen en de geur van dennen en chocomel voor een ouderwetse kerstbeleving.
Meer informatie? Ga naar https://www.miljoenenlijn.nl/evenementen

Feest der Verwondering
Het feest der verwondering in het Vijverpark en het Lindeplein in Brunssum belooft iets heel speciaals te worden. Hier kun je van 13 t/m 15 december in een ultieme kerstsfeer genieten op de schaatsbaan met carrousel en kun je je lekker opwarmen met warme chocomel en glühwein.  Verder zijn er de nodige artiesten met muziek, kunst, licht en performances. Ervaar uitbundige momenten of momenten van verstilling, bezinning en saamhorigheid. Iedere dag is al dit moois in het Vijverpark te bewonderen van 18:00-22:00 uur. De officiële opening is op vrijdag 13 december om 18:30 uur op het Lindeplein. Zaterdag beginnen renners om 17.15 uur aan de Santa Run, dus kom hen lekker aanmoedigen.

Valkenburg - Dinnershow 'It’s Christmas Time'
Holland Casino Valkenburg, Kuurpark Cauberg 28, presenteert op 14, 20 en 21 december de dinnershow ‘It’s Christmas Time!' in het sfeervol aangeklede Paviljoen. De mistletoe hangt, de kerstboom staat en iedereen is druk bezig met de voorbereidingen voor kerstavond, een avond om nooit te vergeten. Een gezellige en sfeervolle avond, waarbij je zeker uitgedaagd wordt om kerstmelodieën mee te zingen en waarbij het moeilijk zal worden om stil te blijven zitten! Younique laat je genieten van live zang in combinatie met een heerlijk typisch Hollands menu.

Beleef de Kertsdagen in Abdij Rolduc
Overnachten op een plek die helemaal past bij de sfeer van Kerst en Oud en Nieuw is mogelijk in deze 900 jaar oude abdij op de Heyendallaan 82 in Kerkrade, waar je ook nog eens gezellig kunt tafelen in een goed verzorgde en warme Kerstsfeer. Geniet van een dinerbuffet op 24 en 25 december, een brunchbuffet op 25 december of een 4-gangendiner op 26 en 31 december.

Amuse tochten in Valkenburg en Sittard
Al smikkelend Valkenburg en Sittard verkennen? Volg dan je neus en maak gebruik van De Route d'Amuse in Kerststad Valkenburg en met de Amuse- tocht Sittard.Van lekker hapje naar lekker hapje en ondertussen zie je ook nog eens van alles wat deze steden te bieden hebben.  

Hoensbroek, 1001 unieke Kerststallen en Kerstgroepen
Kom van 20 november t/m 5 januari naar deze meer dan overweldigende ruimte van 800 m2, genieten van de kerstgroepen van de overleden verzamelaar Harry Verdijsseldonck uit Asten.

Kerkrade en de Kerstwereld van Rolduc
Geen traditionele kerstmarkt, maar een volledige kerstbeleving. Op 1, 7 en 8 december. Dat is wat de Rotaryclub Kerkrade je met Kerstwereld Rolduc twee weekenden lang biedt.'

Jezus in beeld' - Romeinse Katakomben
Valkenburg • 3 december t/m 5 januari. Laat je van 3 december t/m 5 januari door de gids meenemen op een ondergrondse reis en ontdek hoe Jezus tussen de 2e en 7e eeuw werd afgebeeld in Museum Romeinse Katakomben. Lees meer

Benefiet Kerstconcert Geleen • 8 december
Stichting We Have A Dream organiseert op 8 december, voor de 2e keer, dit kerstconcert voor een regionaal, goed doel. Dit jaar: Plinthos/Doors2open. Lees meer!

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Quote

Uitgaan nu.nl

25 januari 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here
Aanbevolen artikelen