Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst - Niko da Costa Gomez (26) uit Amsterdam is de winnaar van Instant Fame with The Frame, een landelijke kunstwedstrijd van Samsung en het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen. Zes weken geleden startte de zoektocht naar hét kunsttalent van Nederland. Woensdagavond won de jonge kunstenaar een unieke expositieplek in het Cobra Museum. Zijn werk met de naam Mr. wordt daarnaast op alle The Frame-televisies in Nederland tentoongesteld.

Een optimistisch en authentiek werk
De jury was lovend over het werk van Niko. “Het is een intrigerend werk dat volgens ons, ondanks het wellicht oppervlakkige thema - haast in de trant van een smartlap - toch veel diepgang en gelaagdheid heeft. De kunstenaar heeft zijn kunstwerk opgebouwd vanuit verschillende technieken”, aldus juryvoorzitter Jop Ubbens. Ook vindt de jury het belangrijk dat het werk voor verschillende interpretaties uitlegbaar is. Het feit dat het werk vrolijk en aansprekend is van kleur - Caribisch bijna - bracht bij de jury een positieve vibe en gaf de doorslag om Niko tot winnaar uit te roepen.
“Ik ben heel blij dat mijn werk heeft gewonnen. Het is bijzonder dat mijn werk vanaf nu te zien is in het Cobra Museum en televisies door heel Nederland. Ik hoop dat iedereen mijn werk komt bekijken in het museum”, aldus Niko, de winnaar van Instant Fame with The Frame.

Nieuwe generatie kunstenaars
Samsung en het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen organiseerden Instant Fame with The Frame om aandacht te schenken aan de nieuwe generatie Nederlandse kunstenaars. Tientallen werken werden ingestuurd en na duizenden stemmen stelde de eerste jury, bestaande uit Hilde de Bruijn (hoofdconservator Cobra Museum) en Rick Snabel (Samsung) de top drie samen. Jop Ubbens (kunstexpert, oud-voorzitter en veilingmeester van Christie’s Amsterdam) en Pablo Lucker (moderne kunstenaar) kozen uiteindelijk de winnaar.
“Onze missie bij Samsung is om mensen te helpen om het ogenschijnlijk onmogelijke te doen. We zijn heel blij dat we samen met het Cobra Museum de artistieke droom van Niko kunnen waarmaken en een springplank van zijn carrière mogen bieden”, aldus Rick Snabel, Product Manager Lifestyle Televisie Samsung Benelux. Het werk wordt vanaf 17 oktober twee weken lang geëxposeerd in de nieuwe collectie van het Cobra Museum op een Samsung The Frame televisie en opgenomen in de Samsung Art Store, waardoor het in heel Nederland op toestellen van The Frame te zien is.

Over Samsung Electronics
Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Wij zijn toonaangevend in de wereld van tv’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen. Het laatste nieuws, artikelen en persmateriaal vind je op Samsungs Newsroom op http://news.samsung.com/nl en onze blog Explore.

Over Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen
Het Cobra Museum voor Moderne Kunst maakt het erfgoed van de Cobra-beweging zichtbaar en houdt het gedachtegoed van de kunstenaars van de beweging springlevend. Dat gedachtegoed is namelijk veel breder dan alleen de kunstwerken en de poëzie. De Cobra-kunst was gebaseerd op een attitude die ook nu nog relevant is. Zij zochten naar de verbinding tussen het volk en de kunst, door de muren tussen de verschillende kunstdisciplines af te breken en multidisciplinair te werken. Ze werkten als groep samen, inspireerden elkaar en genereerden samen meer impact. Het Cobra museum in Amstelveen is de plek waar – geheel in de geest van Cobra – experiment en expressie in de kunst worden benadrukt.

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Quote

Uitgaan nu.nl

15 november 2019

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here
Aanbevolen artikelen