Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst/cultuur/film - Als redactie van NLMagazines.com werden we deze week in het Haagse Omniversum uitgenodigd om de persvoorstelling bij te wonen van de film ‘Voyage of Time: The IMAX experience’, van Terrence Malick (bekend van Badlands, The Thin Red Line en The Tree of Life). Vanaf 29 oktober kun je in het Omniversum genieten van deze magische film.

De spectaculaire film, een unieke visuele en magische verbeelding van het heelal, verhaalt de geschiedenis van de kosmos. In zijn levenswerk neemt Terrence Malick je in veertig minuten, via de dinosaurustijd tot aan het heden van het heelal, mee op een lange en persoonlijke reis van de Big Bang. Met adembenemende beelden, speciaal gemaakt voor de immense koepel van het Omniversum, maak je de geboorte mee van de sterren- en melkwegstelsels en de uiteindelijke levensvormen op aarde, inclusief die van de mensheid. Deze bijzonder authentieke film, Malick’s eerste documentaire waaraan hij, geloof het of niet, bijna veertig jaar werkte, is een werkelijk fenomenale lofzang aan de natuur, de oorsprong van het leven en inherente wetenschappelijke ontdekkingen. Op werkelijk onvergetelijke wijze wordt The Voyage of Time geprojecteerd op Omniversum’s immense 840m2 grote koepelscherm.
 
Brad Pitt
Acteur Brad Pitt, verteller van deze kosmische ervaring, voorziet alle beelden van extra informatie, leidt je gefascineerd door de film en vertelt op uitermate boeiende wijze wat er gebeurt in de kosmos. De film is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in wat er allemaal heeft plaatsgevonden in de kosmos en in het ontstaan van het universum. Op het grote doek kijk je je ogen uit. Als het ware zittend in een cockpit beleef je iets magisch, word je meegenomen door de immense kosmos en voel je je deelgenoot van het vrijwel onbegrijpelijke en spectaculaire ontstaan van de natuur, het leven en dus ook van de mensheid. Werkelijk een aanrader voor iedereen.  

IMAX-Experience
De film komt schitterend tot uiting met behulp van de Imax-experience, the ultimate movie experience. In het Haagse Omniversum maakt men gebruik van de IMAX-Dome dat speciaal is ontworpen voor koepelschermen en afmetingen kent van ca 22 meter breed en 16 meter hoog.  Werkelijk fenomenaal om mee te maken; wat een grootte en wat een beleving. Groter kun je je haast niet voorstellen, maar er natuurlijk altijd een ‘baas boven baas’, zoals de Australische IMAX-Sydney met een hoogte van bijna 30 en een breedte van 35 meter (oppervlakte 1051 m2).

Pink Floyd
De film ‘The Voyage of Time’ overtreft alle mogelijke fictieve ideeën over het ontstaan van de kosmos. Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december a.s. krijgt de film nog eens extra allure en wordt een waar spektakel. Pink Floyd’s tribute band ‘Pink Project The Band’ brengt die avonden tijdens de vertoning van de film diverse legendarische nummers ten gehore van Pink Floyd’s progressieve psychedelische rockmuziek.
De concerten zijn inmiddels niet meer weg te denken in de decemberprogrammering van Omniversum. Al meer dan 10 jaar zijn de concerten van Pink Project onverminderd populair. Omringd door het grote koepelscherm verzorgt de band een uniek muzikaal programma onder begeleiding van 2 IMAX films: een beleving die je niet mag missen!
(*vrijdag 13 december en zaterdag 14 december zijn uitverkocht, voor 15 december zijn er nog kaarten beschikbaar.)

Jos de Jong

Quote

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Uitgaan nu.nl

29 februari 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here
Aanbevolen artikelen