Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Cultuur/integratie -  Met de start van de Kinderboekenweek kunnen kinderen en ouders in de asielzoekerscentra kijken naar de voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek. De voorleesfilmpjes zijn een mooie ingang om kennis te maken met de Nederlandse taal en kunnen als hulpmiddel dienen voor taalontwikkeling.

Dankzij het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) hebben alle COA-opvanglocaties toegang tot de volledige catalogus van De Voorleeshoek. Elke week zullen er vier voorleesfilmpjes toegevoegd worden. Alle filmpjes zijn thema gebonden en dit biedt een mooie mogelijkheid om kinderen en ouders kennis te laten maken met Nederlandse thema’s zoals Sinterklaas, maar ook Koningsdag.
Naast de voorleesfilmpjes zijn er ook afspeellijsten beschikbaar. Om de voorleesfilmpjes interactief te maken, zullen er aankomend jaar vijftien workshops gegeven worden over (interactief) voorlezen en zal er op verschillende locaties ook live voorgelezen worden door De Voorleeshoek.

Woordvoerder van het COA Werner Van Bastelaar: “Door samen naar filmpjes te kijken, oefenen onze jongste bewoners en hun ouders samen de Nederlandse taal. Bovendien is het een leuke activiteit om samen te doen. Kinderen kunnen de filmpjes natuurlijk ook alleen kijken, maar we willen stimuleren dat de ouders meedoen. Ook omdat ze door de verhalen steeds meer over Nederland leren.”

De Voorleeshoek is een online platform voor kinderen van 0-10 jaar. Iedere week komen er vier voorleesfilmpjes online. De voorleesfilmpjes zijn een combinatie van het verhaal met de prenten en muziek. De visie van De Voorleeshoek: er is sprake van een verontrustende leesachterstand bij veel kinderen op Nederlandse basisscholen. Voorlezen is een belangrijk instrument om dit probleem aan te pakken.

De Voorleeshoek heeft als missie om het (voor)leesplezier voor alle kinderen van 0-10 jaar te vergroten en verbreden door iedereen te laten genieten van voorleesverhalen. Voor €3,99,- per maand of €39,99 per jaar ontvangt men toegang tot het online platform en daarmee tot alle voorleesfilmpjes. Schoolabonnementen worden aangeboden vanaf €200,- per jaar. De Voorleeshoek werkt samen met uitgeverijen uit Nederland en België. Bij een doorlopend abonnement ontvangt men de eerste maand gratis.

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Quote

Uitgaan nu.nl

15 november 2019

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here
Aanbevolen artikelen