Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst/Cultuur - In de voorstellingen van het succesvolle Israëlische choreografenduo Sharon Eyal en Gai Behar staan zaken van het hart centraal: liefde, machteloosheid, woede, gelukzaligheid.

Liefde, blijkt ook in ‘Love Chapter 2’, is hard werken. Letterlijk op je tenen lopen. Dat doen de zes dan ook, een uur lang, op de beats van drummer/techno-pionier Ori Lichtik. Alert en op zichzelf zijn ze, van liefdesduetten is geen sprake. Wel van een onwezenlijke bewegingstaal, hoekig, krachtig en scherp. Heel langzaam vloeit de spanning uit de lijven en durven de dansers zich op te richten, terwijl een subtiele melodie klinkt: zijn ze klaar voor de liefde?

Sharon Eyal verstaat de kunst om te spreken via dans. Liefde, machteloosheid, woede, gelukzaligheid; elk gevoel dat zich moeilijk in woorden laat vatten, krijgt zij in beweging haarfijn uitgedrukt. Elke vezel van het lichaam van haar dansers spreekt tot ons, ze keert het lichaam als het moet binnenstebuiten. En behalve dat haar werk ongekend emotioneel is, is het ook nog eens een genot om naar te kijken.

Op dinsdag 29 oktober kunt u in Theater de Veste te Delft getuige zijn van een fantastisch optreden. Wilt u meer weten over het programma, raadpleeg dan www.theaterdeveste.nl/lev.

Weet u wat trouwens ook leuk is? Om voorafgaand aan de voorstelling in het theater een drankje te doen, dan te dineren bij bijvoorbeeld Moodz eten en drinken, of Sevenhills, De Centrale, Kwalitaria of bij Les Copains en na de voorstelling weer te genieten van wat lekkere versnaperingen.

Quote

Score.nl

Shop de nieuwste collectie van topmerken bij Score

Uitgaan nu.nl

29 februari 2020

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Chasin

CHASIN' New collection performance wear is here
Aanbevolen artikelen