NL Magazine Cultuur - Milou Toonder heeft het archief van de Toonder Studio’s geschonken aan het Literatuurmuseum en Eye Filmmuseum. Marten Toonders kleindochter vond het van groot belang de collectie van de Toonder Studio’s bijeen te houden en voor toekomstig onderzoek beschikbaar te maken. Het Literatuurmuseum verwerft het archief van Toonder Studio’s, met uitzondering van de materialen die betrekking hebben op de Bommelfilm Als je begrijpt wat ik bedoel; die gaan naar Eye.

Lees meer...

Ex Machina, Alex Garland (2015) - te zien op 11 november 2018.

NL Magazine Cultuur - In het filmprogramma The Man Machine in Eye komen mens en machine samen. Na de openingsavond, met performances, muziek en robots, volgen drie weken vol met vreeswekkende en hoopvolle toekomstvisies. In een van de vele specials treedt Colin Benders op, presenteert RoboHost de Robot Show, en maakt Lisette Ros van haar lichaam een machine. In de zelden vertoonde Tetsuo 1 en 2 herrijst de wrekende cultheld van ijzer en schroot.

Lees meer...

Foto's : Fred Leeflang

NL Magazine Uitgaan - De voorbereidingen voor de tweede Night at the Museum for kids die aanstaande zaterdag van 16:00 tot 22:00 van start gaat zijn in volle gang. Vorig jaar was er een ware stormloop van 6,000 kinderen en ouders die, veelal verkleed, de buurt rondom het Sint Agathaplein onveilig maakten. Ook dit jaar belooft het druk te worden gezien het bomvolle programma dat voorgeschoteld wordt.

Lees meer...

NL Magazine Uitgaan - 220.000 bezoekers hebben geleefd vóór de dood bij volledig uitverkochte 22ste editie

"Deze 22ste editie van de Zwarte Cross gaat de boeken in als onvergetelijk, legendarisch en gewoon onmundig prachtig!", aldus een zichtbaar ontroerde Zwarte Cross festivaldirectrice Tante Rikie. “Ik kan nauwelijks de woorden vinden om deze editie te beschrijven." 

Lees meer...

Meer artikelen...

Heineken

Quote

Uitgaan nu.nl

19 november 2018

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Coolblue

Aanbevolen artikelen