Columnisten
Typography

Enough is Enough

NL Magazine Sport en Maatschappij - De racistische geluiden aan het adres van aanvaller Ahmad Mendes Moreira tijdens de wedstrijd Den Bosch-Excelsior getuigen van uitermate dom volk dat op een voetbalveld niet thuis hoort. Zulke flauwe kul levert veel onnodige commotie en irritatie op. Wat een stelletje zombies om zo te keer te gaan. Menigeen is hiervan zeer ontdaan.

Ook Georginio Wijnaldum meldde ‘enorm geschrokken’ te zijn van deze krankzinnige onzin. ,,Er moet keihard worden opgetreden. Het is heel goed dat Excelsior en de scheidsrechter even van het veld zijn gegaan, maar ze hadden echt nooit meer terug moeten komen. Ik was van het veld gelopen en niet meer teruggekomen. Het is genoeg geweest”, aldus de Oranjevoetballer. Ook de bondscoach pleit voor harde acties van de overheid.Racisme op de velden, dan ben je echt van de pot gerukt. 

 

Het Nederlands maakte vandaag een duidelijk statement tegen racisme. Alle spelers vormden hand-in-hand een kring om duidelijk te maken dat het Oranjeteam als één team functioneert een géén onderscheid maakt tussen blank en zwart zoals dat bij de wedstrijd Den Bosch- Excelsior door een stelletje malloten zo schrikbarend ten gehore werd gebracht. ‘Enough is Enough!’, aldus de voetballers van Oranje die hierin worden gesteund door bondscoach Koeman. 

Laten we hopen dat dit eindelijk eens de laatste keer kan zijn. Het zou me persoonlijk helemaal niets verbazen als het Oranje-elftal collectief van het veld afloopt als opnieuw een stel racistische zombies het voetbalplezier van veel mensen verpest. Ik denk dat de Oranjeboys niet meer terugkomen om de wedstrijd af te spelen. Ik ben echter wel benieuwd wat er dán gaat gebeuren… Misschien loopt zo’n actie ook wel volledig uit de hand en neemt het publiek het heft in eigen handen met alle gevolgen vandien.  Laten we hopen dat alles goed gaat.

Jos de Jong

Aanbevolen artikelen