Economie & Duurzaamheid
Typography

NLMagazine Economie – Vorige week hebben maar liefst 6,6 miljoen Amerikanen een  werkloosheidsuitkering aangevraagd. Eerder in maart bedroeg dit aantal een goede 3,1 miljoen, in die paar weken dus iets meer dan het dubbele van enkele weken eerder.

‘The Bank of America’, enquêtebureau Reuters, diverse economen en andere economisch hooggeschoolde specialisten waarvan je mag aannemen dat zij de economie als hun broekzak kennen, schatten dat dit aantal eind maart zou schommelen tussen de 3.4 en 5.5 miljoen; uiteindelijk zijn het er dus een dikke 6.6 miljoen geworden.
Omdat ten tijde van de berekeningen het Ministerie van Arbeid moeilijk te bereiken was, zou het zo maar eens kunnen zijn dat die 6.6 miljoen nog aan de lage kant is. Exacte cijfers ontbreken op dit moment.
"Tijdens de wereldwijde kredietcrisis [in 2009, red.] ging het om 650.000 eerste aanvragen per week. Inmiddels gaat het om getallen die nauwelijks te bevatten zijn", verklaarde Michelle Meyer van Bank of America tegenover nieuwszender NBC.

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

28 maart 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue