Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Foto: campagnebeeld re_USED re_SATIN NFT door The Fabricant - NLMagaizne Kunst & Cultuur - Morgen is het zover! Dan opent de tentoonstelling re_USED re_SATIN. Zo’n vier jaar geleden start ons onderzoek, vanuit pure nieuwsgierigheid, naar de oorsprong van een aantal damasten hemdrokken uit de collectie van het Zeeuws Museum. Wat is de connectie met het Britse Norwich en hoe kan het dat de stof zo goed geconserveerd en kleurrijk is gebleven?

Er blijkt zoveel te ontdekken over de bloemsoorten, de kleurstof en de beschermlaag die het zo’n typerende glans geeft.

Textielonderzoeker en -ontwerper Remi Veldhoven, vanaf het begin aan boord, onderzoekt mee en ontwerpt met alle nieuwe kennis een hedendaags damast. Modeontwerper Sjaak Hullekes, die oorspronkelijk uit het Zeeuwse Zierikzee komt, maakt van het nieuwe damast een nieuw jasje. Om het verhaal compleet te maken, haakt digitaal modeontwerper Amber Jae Slooten van The Fabricant aan voor het campagnebeeld; een NFT* geïnspireerd op het oude hemdrok. Kom langs en ontdek het zelf! 

Je bent van harte welkom om de tentoonstelling te komen bekijken vanaf vrijdag 26 november 13.00 uur. Deze uitnodiging is geldig tot en met 31 december 2021 en biedt gratis toegang tot het museum. 

Meer informatie
Abdij (Plein), 4331 BK, Middelburg
+31 (0) 118 653000
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*Een NFT is een non-fungible token of uniek token. Het is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten.

Quote

Uitgaan nu.nl

29 maart 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching