Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Left: André de Jong, Hand, 2017. Charcoal, color pencil, and watercolor on Simili Japon paper(130g), 32 x 24 cm. Right: André Stempfel, Pointe roulée, 2005. Gouache on Arches paper, 57 x 57 cm.

Duo-presentatie van André Stempfel en André de Jong - NLMagazine Kunst & Cultuur - Met groot genoegen neemt The Merchant House deel aan Art Rotterdam 2021, en wel met een duo-presentatie van André Stempfel en André de Jong. Door speciale aandacht te richten op twee kunstenaars die de grenzen van de abstracte kunst oprekken, geeft de presentatie gehoor aan de uitnodiging van Art Rotterdam tot een geëngageerde dialoog. Beide kunstenaars dringen met hun werk diep door in wezenlijke aspecten van het leven: structuur, spel, vrouwelijkheid, mannelijkheid, dag en nacht.
 
André Stempfel
André Stempfel (1930, FR) is bekend om zijn herinterpretaties van geometrische kunst. Zijn tekeningen en schilderijen zijn regelrechte provocaties, gemaakt in één kleur: het geel van de zon en het strand. Nadat zijn werk in een brand in 1970 verloren ging, begon hij kunst in de openbare ruimte te maken. Zijn werk is opgenomen in verschillende museumcollecties, waaronder het Mondriaanhuis. Stempfel, negentig jaar oud, leeft en werkt in Parijs en wordt vertegenwoordigd door Galerie Lahumière.
 
André de Jong
André de Jong (1945, NL) verkent al vijftig jaar de grenzen van de tekenkunst. Dit heeft geresulteerd in een groot oeuvre van ‘lichaam-landschappen’, die intersubjectief en ambivalent zijn en spelen met genderrollen. De Jong verscheen ten tonele in 2010, in Museum Belvédère, NL. Tentoonstellingen van The Merchant House in Amsterdam en New York werden lovend ontvangen. De net verschenen monografie Acts of Drawing (2021) toont zijn vooruitziende blik en bijdrage aan de kunst.

Meer informatie
@ ART ROTTERDAM 2021
Booth 66
André de Jong & Andrè Stempfel
Woensdag 30 juni – zondag 4 juli 2021
artrotterdam.com

Over The Merchant House
The Merchant House (TMH) presenteert hedendaagse kunstprojecten ondersteund door kunstverkoop. Elk project, samengesteld door TMH oprichter en artistiek directeur Marsha Plotnitsky, is een combinatie van een uitgebreide tentoonstelling, culturele en onderzoeksgerelateerde evenementen en een bijbehorende catalogus.
TMH zette internationale en Nederlandse vernieuwers in de schijnwerpers, zoals John Coplans, Hilarius Hofstede, Craigie Horsfield, André de Jong, Henk Peeters, Pino Pinelli, Judit Reigl, Carolee Schneemann, Jan Schoonhoven en André Stempfel, maar ook jong talent. Sinds de opening in een historisch Amsterdams grachtenpand in 2013 is TMH uitgegroeid tot een moderne versie van de Nederlandse traditie van de koopman – een levendige en openbare kunstruimte. E-mail voor bezoek aan de TMH’s galerie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Quote

Uitgaan nu.nl

19 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching