Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur, Film - Topregisseur Steven Spielberg, drie keer de winnaar van de prestigieuze Oscar, vier keer van de Emmy-award en heel vaak genomineerd, is onmogelijk uit de filmwereld weg te denken. Zonder hem immers hadden heel veel populaire films zoals bijvoorbeeld Jurassic Park, Jaws, E.T., Schindler’s List, Raiders of the lost Ark, Indiana Jones en vele andere zeer bijzondere films nooit het daglicht gezien.

Het is voor al zijn filmlovers geweldig dat zijn productiebedrijf Amblin Partners onlangs een deal heeft met Netflix. De komende jaren gaat Spielberg de nodige films maken voor de streamingdienst.

Met deze spraakmakende deal zal wel een fors bedrag gemoeid zijn, zeker ook omdat Netflix, met inmiddels meer dan 200 miljoen abonnees, een grote concurrent is van bedrijven als Disney+, Amazon Prime Video en HBO Max. Met deze deal haalt Netflix een echte winnaar in huis en zal voorlopig de eerste plaats behouden van alle streamingbedrijven. Wat deze deal heeft opgebracht, blijft voorlopig giswerk.

Oscars en Emmy's
Eigenlijk best apart dat deze befaamde regisseur deze stap heeft genomen. Spielberg heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij bepaald geen voorstander is van streamingdiensten. Hij liet ooit ook weten dat films die voor dit soort bedrijven worden gemaakt, ook nooit in aanmerking zouden mogen komen voor Oscars en andere veelbelovende prijzen. Oscars zijn immers voor films die in bioscopen worden vertoond en streamingbedrijven als Netflix associeerde hij met alleen de televisie. Voor Netflix Original-films zouden alleen de Emmy’s bestemd zijn.

Het lijkt er op dat Spielberg zijn mening heeft gewijzigd omdat hij met zijn afgesloten contract nu dus films gaat maken voor een streamingdienst. Het is niet ondenkbaar dat al met ingang van 2022 de eerste Spielberg-film op Netflix te zien zal zijn.

Jos de Jong

Quote

Uitgaan nu.nl

25 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching