Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Natuur – In de Beekse Bergen is een Nubische giraffe geboren, een van de meest bedreigde giraffesoorten op het moment. Het kalfje heeft de naam Christine gekregen en is de derde van haar soort dat het afgelopen jaar in Nederland is geboren.

Het gaat goed met de jonge telg. Binnen een kwartier stond het al op eigen benen en drinkt volop bij haar moeder Gerda en dat is altijd een heel goed teken bij een net geboren giraffe. Vanwege de koude mag het gezien nog niet naar buiten en verblijft in de binnenstal.

Bedreigde diersoort
De Nubische giraffe is een van de meest bedreigde giraffesoorten. Het vergaat hen slecht in het wild met name vanwege de steeds verder toenemende ontbossing waardoor het leefgebied steeds kleiner wordt. Verder wordt er veel op hen gejaagd vanwege hun vlees, maar ook voor de haren uit de staart. Stropers zien daar de grote waarde van omdat daar bijvoorbeeld zeer lucratieve armbanden van worden gemaakt. Wanneer houdt die onzin nu eindelijk eens op en realiseert men zich dat ontbossing en jagen op deze dieren een krankzinnige aanslag is op de natuur. Wanneer gaat de mens dat eindelijk eens inzien…

Jos de Jong 

Quote

Uitgaan nu.nl

25 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching