Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Literatuur - Seppe Nobels staat met restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen al jaren in de top tien van beste groenterestaurants ter wereld. Zijn motto: laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt.

Met Een Kookboek laat de chef je zijn 450 beste klassiekers proeven. Door te koken met lokale seizoensgroenten, trekt Seppe de kaart van de duurzaamheid. Groenten vormen de rode - of beter : groene - draad in dit culinaire verhaal. Dit boek is het resultaat van tien jaar koken – zowel thuis als in de restaurants waar Seppe Nobels werkte. Hij verzamelde 450 recepten die iedereen gemakkelijk in zijn eigen keuken kan klaarmaken.  Door ze met zo veel mogelijk mensen te delen, wil de auteur onze culinaire klassiekers niet alleen bewaren maar ook vergroenen.

De prachtige foto’s in dit boek zijn van Heikki Verdurme, al vele jaren één van onze foodfotografen par excellence. Alle recepten in dit unieke boek krijgen bovendien een NutriScore®.  Dit systeem werd door voedingsexperts ontwikkeld en toont in een oogopslag of een product of recept goed voor je is of dat je er beter met mate van eet.


Een kookboek
Seppe Nobels

€ 45,00
608 pagina's
EAN 9789401474030
Hardback
Verschijnt 19 januari 2021

Meer informatie


Seppe Nobels
werd in 2015 door Gault&Millau verkozen tot Beste Groentekok van Vlaanderen. Als chef van Restaurant Graanmarkt 13 blijft hij dagelijks inspireren. Het restaurant is befaamd voor zijn inventieve en gezonde gerechten en behoort tot de top 10 van 's werelds beste groenterestaurants in de We're smart world green guide. Daarnaast is Seppe ook bekend van het tv-programma Grillmasters.

Quote

Uitgaan nu.nl

19 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching