Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Nationaal Museum van Wereldculturen

NLMagazine Kunst & Cultuur - In februari en maart is er bij de vier musea van wereldculturen voldoende te zien en te beleven om je wereldbeeld te vergroten. In het Tropenmuseum in Amsterdam opent in februari Healing Power met een levensgrote maan van kunstenaar Luke Jerram en kan je voor de laatste keer naar Bali Behind the Scenes. Op 11 februari opent de kleurrijke expositie What a Genderful World in het Wereldmuseum Rotterdam. In Museum Volkenkunde bezoek je de expositie ‘Een zee van eilanden – Topstukken uit Oceanië’. En in het Afrika Museum geniet je onder meer van de foto-expositie Door de lens van, met werk van 17 fotografen van het Afrikaanse continent.


Gezinsactiviteiten in de voorjaarsvakantie
Ondanks de coronamaatregelen is er in de musea voldoende ruimte voor allerlei activiteiten en workshops bij de tentoonstellingen. En in de voorjaarsvakantie bieden we een programma met workshops en activiteiten voor het hele gezin. Op de site van de musea vind je de actuele informatie en kun je je kaartje reserveren.

De musea bieden zo alle ruimte om op een veilige manier met een open blik de wereld van toen én nu te leren kennen. Kijk hieronder voor een compleet overzicht van de exposities en activiteiten bij het Tropenmuseum in Amsterdam, Museum Volkenkunde in Leiden, Afrika Museum bij Nijmegen en Wereldmuseum in Rotterdam.

Quote

Uitgaan nu.nl

28 maart 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching