Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Literatuur, Kunst & Cultuur - De NS Publieksprijs 2020 is gewonnen door Rutger Bregman met zijn boek ‘De meeste mensen deugen’. De uitslag werd live bekendgemaakt tijdens de talkshow M. Bregman kreeg 26% van de stemmen en wist 1800 stemmen meer te verzamelen dan de nummer 2.

Geschiedenisreis
In ‘De meeste mensen deugen’ beschrijft Rutger Bregman een nieuwe geschiedenis van de mens. Hij neemt de lezer mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. De NS Publieksprijs is de grootste publieksprijs voor Nederlandse boeken en tevens de bekendste boekenprijs in de volwassenenliteratuur.   


Recordaantal stemmen
Er is dit jaar een recordaantal stemmen uitgebracht op de NS Publieksprijs. In een jaar waarin iedereen meer thuis is en meer boeken leest, wordt er ook vaker gestemd. De meeste mensen deugen kreeg ruim 26% van de in totaal 159.905 stemmen die werden uitgebracht. Afgelopen jaar waren er 111.000 stemmen, het vorige record stamt uit 2016 met 118.312 stemmen.


Eerder genomineerden
De andere genomineerden waren BASTA van Edwin Schoon, De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door van Herman Finkers, Familiegeheimen van Astrid Holleeder, Grote verwachtingen van Geert Mak en 't Hooge Nest van Roxane van Iperen. De zes genomineerde oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (1 juli 2019 tot 1 juli 2020).

 

 

Quote

Uitgaan nu.nl

28 maart 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching